onsdag 4 augusti 2010

Julkort i augusti!

Svensk Scrapbooking har en utmaning i augusti där man ska göra 8 st julkort utan stämplar. Inga motiv eller textstämplar. Eftersom jag ändå håller på med julkort så tänkte jag att det kunde vara kul att vara med. Här nedan är de kort jag lade in i galleriet.
Motivet på detta kortet kommer från en reklambroschyr från Plantagen som kom till förra julen. Jag tyckte bilden var så fin, lite Carl Larsson-stil, så jag klippte ut den och delade i mindre bitar. Här är en av dem. Det blir nog julkort av de andra också. Jag har dekorerat med ett guldigt band, en rödblomma med snöstjärna och pärlfloss och guldiga hjärtebrads.
Nästa kort har motiv från Vivi Gade Design som kom förra året. Härliga gammaldags bilder. Pappren kommer från Basic Grey och Inkido och jag har dekorerat med utstansade blommor, noter utskrivna från nätet och ett julmärke från Lagerhaus.
Det här kortet har en tomte som är utskriven från nätet från Go Make Something, där det finns mängder med jättefina bilder att skriva ut. Jag har dekorerat med rosor, utstansade grenar, pistiller i guld från Tiimari och även här ett julmärke från Lagerhaus och guldband.
Detta kort har ett 3D-motiv med julljus satt på en label från Spellbinders. Bakgrundspappret är från Basic Grey och jag har dekorerat med ett fint band, röd Pearlmaker och stjärnor och text som är peeloffs.
Även här har jag använt ett 3D-motiv. Jag har satt det på 2 halvcirklar, en med Basic Grey-papper och en vit torrembossad. Ovanför har jag gjort en halvcirkel där jag stansat med MS hörnstans och dekorerat med röd Pearlmaker. Bakgrundspappret är från Basic Grey och texten utstansad med Cuttlebug. Sen har jag också duttat på en massa Stickles.
Detta kort har också ett 3D-motiv (har en hel bok med såna julmotiv). Där har jag använt mönstrat papper som jag skrivit ut från Go Make Something. Sen har jag dekorerat med 3D-liner, röd Pearlmaker, ett fint rött band och peeloffs.
Här ett vintagejulkort med en fin tomte som jag hittade på Miss Cutiepies blogg. Bakgrundspappret kommer från Panduro och jag har sen dekorerat med ett rött band, spets, en charm, blomma, och peeloff-text satt på två labels från Spellbinders och sen en del röd Pearlmaker (perfekt till julkort).
Denna bild är också utskriven från nätet. Bakgrundspappren kommer från Basic Grey. Det gröna är från serien Boxer som jag upptäckte har jättefina mönster och färger perfekta till julkort. Jag har förstås ett fint band, detta är ett organzaband med glittriga swirls som jag köpt hos Apidae/sykompaniet. De har massor med fantastiskt fina band. Texten har jag tryckt ut med Cuttlebug. Jag dekorerade också med en charm, några pärlpinnar och lite bling i hörnen.

4 kommentarer:

maxell sa...

Aaah juligt och vackert. Härliga motiv och grejer. Jag ska kolla närmare senare för att lägga på minnet vad det är för slags vackra motiv du hittat. :)

Elisabet sa...

Supersnygga kort, även om jag har lite svårt att ställa om till vintertid redan ;)

Maiden sa...

Wow så duktigt - 8 julkort i augusti!!! Superfina! Själv göra jag inte julkort mer än några som jag säljer och lite beställningar - jag e en sån där "hemsk" scrappare som köper foto-julkort!! Ser det som ett legitimt skäl att visa upp min vackra son! Hi hi.

Frideborg sa...

Åh vad härliga julkort, jag har börjat så smått med förberedelser med.

Kram